Gemeenten 'betreuren’ chaotische start van leerlingenvervoer

11 september 2019

Het leerlingenvoervoer in de Rijnstreekgemeenten heeft een chaotische start van het nieuwe schooljaar achter de rug. Gemeenten Alphen, Nieuwkoop en Kaag en Braassem erkennen en betreuren dit. Ze zeggen de ontvangen klachten ‘uiterst serieus’ te nemen en de voortgang goed in de gaten te houden.

Het leerlingenvervoer in de Rijnstreek wordt met ingang van dit nieuwe schooljaar verzorgd door het bedrijf Willemsen. Door een groot aantal fouten in de bestanden met leerlingengegevens kwamen scholieren in de eerste schoolweek laat of helemaal niet op school. Ook werd er meer dan eens een verkeerd school- of thuisadres vermeld. De planning met de bussen liep helemaal mis.

Circa 80 klachten op ruim 200 leerlingen noteerde de gemeente Alphen. In Kaag en Braassem waren er 10 klachten op zo’n 100 scholieren en ook Nieuwkoop ontving ‘meerdere’ klachten. “De focus ligt op het snel en correct oplossen van gemelde problemen,” zegt wethouder Bernadette Wolters (onderwijs, Natuurlijk Nieuwkoop). Wolters hoopt in een gezamenlijke afspraak met Alphen en Kaag en Braassem een volledig beeld te krijgen van de problemen waarmee Willemsen de Koning kampt.

Woordvoerders van Alphen en Kaag en Braassem laten weten dat bij de aanbesteding extra is gelet op de kwaliteit van de dienstverlening. “We betreuren deze klachten en nemen ze uiterst serieus,’’ zegt Alphen. Willemsen de Koning heeft beloofd er ‘alles aan te doen’ de problemen op te lossen. De gemeenten zien erop toe dat dit zo snel mogelijk gebeurt.

Bron: Algemeen Dagblad