Ouders en Onderwijs uit expertisegroep over leerlingenvervoer

19 november 2023

Ouders & Onderwijs heeft zich teruggetrokken uit de expertisegroep over leerlingenvervoer van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Lobke Vlaming, directeur Ouders & Onderwijs, liet weten er geen vertrouwen in te hebben dat er middels het team wezenlijke verbeteringen komen voor leerlingenvervoer.

Met het expertiseteam hoopte Ouders & Onderwijs dat er een oplossing zou komen voor de grote problemen waar het leerlingenvervoer mee kampt, zoals het te laat ophalen of zelfs helemaal vergeten van kinderen. Vlaming vindt echter dat er binnen het team niet gewerkt wordt aan structurele oplossingen. Zij verwacht dat de oplossing vanuit de politiek zal moeten komen – landelijk én in de gemeenten – en wil daar ‘met goede moed keihard’ aan werken. In het NOS Radio 1 Journaal ging Vlaming over deze beslissing in gesprek.

Stappenplan om problemen aan te kaarten
Ouders & Onderwijs stelde een stappenplan op waarmee ouders problemen met leerlingenvervoer onder de aandacht van onder andere gemeenten kunnen brengen. Hierbij valt te denken aan te lange reistijden, veel verschillende chauffeurs en onveilige situaties in de busjes.

Bron: Ouders en Onderwijs