Nieuw online platform voor contact en kennisdeling gastouders

19 november 2023

Met als doel het bevorderen van kennisdeling en interactie tussen gastouders, is er nu een online leercommunity beschikbaar. Hier kunnen gastouders contact leggen, vragen stellen op het forum of via de social media-pagina, een passende opleiding of cursus vinden en elkaar uitdagen met uitdagingen.

De leercommunity is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is ontwikkeld om de kennisuitwisseling tussen gastouders te stimuleren en zo bij te dragen aan de professionalisering van de sector.

Contact en delen kennis
De Rijksoverheid laat weten dat het doel van de leercommunity voor gastouders is om onderling contact en kennisdeling te bevorderen. Door meer interactie tussen gastouders mogelijk te maken, kunnen zij elkaar ondersteunen bij dagelijkse uitdagingen in hun werk en van elkaar leren.

Forum en social media
Daarnaast biedt het online platform een forum en een social media-pagina om vragen te stellen en kennis te delen. Gastouders kunnen met behulp van een zoekfunctie erkende opleidingen en trainingen vinden die aansluiten bij hun eigen ontwikkelingsbehoeften.

Cursus of advies geven
Het is ook mogelijk om elkaar uit te dagen voor een uitdaging: bijvoorbeeld gezamenlijk een cursus, opleiding of e-learning volgen, of elkaar advies geven of trainen. Alles wat gastouders doen op het gebied van ontwikkeling en kennisdeling wordt beloond met punten en medailles. Elk jaar wordt er bijgehouden wie het meest actief is op het platform.

Kijk op de website van Weesvaardig om naar de leercommunity te gaan.

Bron: Kinderopvangtotaal + Weesvaardig