Aanschaf van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer fiscaal aantrekkelijker

15 juli 2020

Sinds januari 2020 zijn er enkele wijzigingen in de regelgeving op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Zo wordt de aanschaf van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer fiscaal aantrekkelijker. Ook gelden er landelijke regels voor gemeenten met milieuzones en kunnen werknemers makkelijker een ‘fiets van de zaak’ leasen.

Het kabinet besteedt dit jaar extra geld aan het stimuleren van ondernemers om te investeren in milieu- en klimaatvriendelijke technieken. Via de MIA VAMIL-regeling kunnen bedrijven in aanmerking komen voor belastingvoordelen. In 2020 zit in de MIA-VAMIL pot in totaal 149 miljoen euro, 10 miljoen meer dan in 2019.

Het kabinet steekt dit jaar meer geld in initiatieven op het gebied van circulaire economie. Ook duurzaam vervoer staat hoog op de lijst. De aanschaf van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer is dit jaar extra aantrekkelijk. Bedrijven mogen, mits ze aan de voorwaarden voldoen, 36 procent van de aanschafwaarde van het busje aftrekken van hun (winst)belasting. In 2019 was dat nog 27 procent.

Bron: kennisplatform GROW + Rijksoverheid