Nieuwe aanbestedingen ondanks coronacrisis

14 mei 2020

Dat het leerlingenvervoer door de coronacrisis voor een groot deel plat heeft gelegen, neemt niet weg dat aflopende contracten om nieuwe aanbestedingen vragen. Inmiddels zijn er in meerdere regio's aanbestedingen gegund. Sdu zette de meest actuele aanbestedingen op een rijtje.

Utrecht

De uitvoerende partij van de regiotaxi Utrecht voor de periode van 1 augustus tot en met 31 december blijft Willemsen- de Koning. Waarschijnlijk wordt het regiotaxivervoer voor de periode daarna anders ingericht. Wel zijn er twee korte verlengingen mogelijk, maar alleen in bijzondere situaties. Het gaat in deze regio om meer dan 50.000 ritten per maand.

Arnhem-Nijmegen

Het routegebonden doelgroepenvervoer in de regio Arnhem-Nijmegen is definitief gegund aan vijf verschillende vervoerders. Citax Tiel, Munckhof, Willemsen-de Koning en Personenvervoer Midden-Nederland nemen de komende jaren elk een perceel van het vraagafhankelijke vervoer in de regio voor hun rekening. De kogel van vraagafhankelijke vervoer onder de vlag van Avan was eerder al door de kerk.

Lelystad

De gemeente Lelystad ziet geen andere mogelijkheid dan het leerlingenvervoer voor één jaar in de markt te zetten. De voorbereidingen voor een andere organisatie van dat vervoer lopen namelijk nog, terwijl alle verlengingsopties van het huidige contract zijn opgebruikt. Dat blijkt uit een reactie van de gemeente Lelystad op een advies van het Aanbestedingsinstituut Mobiliteit.

Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel

Munckhof Taxi heeft een contract gewonnen voor het leerlingenvervoer in de gemeenten Barneveld, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel. Het contract gaat in op 1 augustus en loopt ten minste tot het einde van het schooljaar 2024-2025, met een optie om het contract drie keer te verlengen. Het duurzaam uitvoeren van het vervoer is een belangrijk onderdeel in de aanbesteding. Gedurende de looptijd van het contract zal het aandeel elektrische voertuigen en waterstofvoertuigen oplopen tot 70 procent van de ritten.

Delft, Rijswijk, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland

Vervoerders Noot, Van der Wijst en Munckhof nemen de komende jaren het leerlingenvervoer en Jeugdwetvervoer in Delft, Rijswijk, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Midden-Delfland voor hun rekening. De drie bedrijven sleepten allen meerdere percelen van deze opdracht in de wacht. De opdracht heeft een initiële looptijd van vijf jaar en kan daarna nog een keer met twee jaar worden verlengd.

Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert

Vervoersservice Van Driel neemt vanaf 1 augustus voor in elk geval twee jaar het leerlingenvervoer in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill & Sint Hubert voor zijn rekening. De opdracht kan daarna nog drie keer met een jaar worden verlengd.

Bron: Taxipro