Zittend ziekenvervoer Zilveren Kruis door ZCN

12 november 2019

Het zittend ziekenvervoer voor Zilveren Kruis is voor ten minste drie jaar gegund aan Zorgvervoercentrale Nederland. Jaarlijks maken zo'n 23.000 verzekerden gebruik van dit vervoer. Eerder dit jaar werd ook al een poging ondernomen om het vervoer opnieuw aan te besteden, maar dat leverde uiteindelijk niets op.

Inmiddels hebben beide partijen de overeenkomst definitief gesloten. Vanaf 1 januari gaat ZCN mensen met een zorgverzekering bij Zilveren Kruis van en naar zorgverleners vervoeren. Ook mensen met een verzekering bij Interpolis, FBTO, Pro Life en De Friesland vallen onder ZCN. Deze neemt als eindverantwoordelijke de ritintake, informatieverstrekking, kwaliteitsbewaking en administratieve afhandeling op zich.

Eigen vervoerder aandragen

Voor de uitvoering maakt het bedrijf gebruik van zijn landelijke netwerk van vervoersbedrijven: 130 vervoerders in 65 regio's. Elke regio telt twee basisvervoerders en een vervoerder als back-up. Mochten er aanvullende wensen zijn dan zegt ZCN te proberen daaraan tegemoet te komen.

"De verzekerde kan bij ons een eigen vervoerder aandragen. Want als een verzekerde over een bepaalde vervoerder al erg tevreden is, dan willen wij deze vervoerder voor de verzekerde behouden. Ook is in de toepasselijke cao netjes geregeld dat chauffeurs kunnen meeverhuizen naar een eventuele nieuwe vervoerder," aldus Laurens van Remortele, directeur van ZCN.

Communicatie

Speerpunt in de opdracht is communicatie met de verzekerden. Van Remortele: “Onze medewerkers van het klantcontactcenter en de chauffeurs zijn daarbij onze ambassadeurs die het eerste contact leggen met de verzekerde." ZCN investeert flink in het trainen van communicatievaardigheden en maakt gebruik van moderne communicatiemiddelen en ICT-oplossingen.

Bron: Taxipro