Nieuwe kinderopvang UMCG moet helpen bij vervullen zorgvacatures

11 september 2019

Het personeel van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) kan vanaf januari 2020 gebruikmaken van kinderopvang op het eigen UMCG-terrein. In het oude zusterhuis opent Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) een kinderopvanglocatie. De komende maanden wordt het gebouw verbouwd en komt er een nieuw aangelegde binnentuin voor baby’s en peuters.

De kinderopvang richt zich in het bijzonder op medewerkers van het ziekenhuis, maar is open voor iedereen. Zoals bekend is het momenteel erg moeilijk om bepaalde zorgvacatures in te vullen. Michiel Kahnmann, directeur P&O van het UMCG, hoopt met een kinderopvang op eigen terrein een ‘nog aantrekkelijkere werkgever voor huidige en toekomstige medewerkers’ te worden.

Kinderopvang biedt kansen

Een kinderdagopvang op eigen terrein komt de gezinslogistiek voor UMCG-medewerkers ten goede. Veel zorgmedewerkers beginnen vroeg of zijn niet om 17.00 uur klaar. SKSG heeft de openingstijden daarom verruimd van 7.00 tot 18.30 uur. Daarnaast wordt flexibele opvang geboden voor medisch personeel met wisselende roosters. Ook komt er een aparte borstvoedingsruimte zodat moeders de hele dag langs kunnen komen om hun baby te voeden.

Bron: Nationale Onderwijsgids