Doelgroepenvervoer Limburg verdeeld over zes vervoerders

10 juli 2019

Het Limburgse doelgroepenvervoer is voor ten minste vijf jaar gegund aan in totaal zes taxibedrijven. Twee percelen komen voor rekening van Van Driel en Taxiservice Zuid Limburg. Taxi Nelissen, Taxi van Loo, Personenvervoer Midden Limburg en Taxi de Leeuw hebben ieder één perceel in de wacht gesleept.

Met deze verdeling is er sprake van verschillende veranderingen ten opzichte van de vorige gunning. In die situatie werden negen percelen verdeeld over acht bedrijven. Met de nieuwe gunning houdt Taxi Nelissen de regio Maastricht en de Leeuw de regio Venlo, die is uitgebreid met Peel en Maas. In regio Heuvelland blijft Van Loo rijden, al is dit perceel wel veranderd door een andere indeling. In het Parkstad-gebied blijft Taxiservice Zuid Limburg de vervoerder. SIttard-Geleen komt daar bij.

Nieuwkomer

Nieuwkomer in het doelgroepenvervoer in Limburg is Vervoersservice van Driel uit Oss. Dit is ook de enige contractant van buiten de provincie. Van Driel gaat rijden voor de regio’s Weert en Venray. Personenvervoer Midden Limburg gaat de komende jaren het doelgroepenvervoer in het perceel Roermond gaat verzorgen. Dit vervoer werd de laatste jaren door het nu failliete Scheursa Personenvervoer gedaan.

Investeren

De opdrachten zijn voor maximaal acht jaar gegund. Vanaf 1 januari 2020 is de looptijd in elk geval vijf jaar. Met verlengingen kan dit oplopen tot acht jaar. Enerzijds biedt dit vervoerders de mogelijkheid te investeren in personeel en duurzamere voertuigen. Anderzijds zorgen langere contracten voor continuïteit van de onderneming en het vervoer. In de eerste vijf jaar wordt gewerkt naar een situatie waarbij Omnibuzz de regie van het vervoer op zich kan nemen.

Bron: Taxipro