Schreurs Personenvervoer is failliet

10 juli 2019

Schreurs Personenvervoer uit Roermond is failliet. Het bedrijf was verantwoordelijk voor een groot deel van het taxivervoer in de regio Roermond. Net als bij veel andere taxibedrijven die failliet verklaard worden, ligt de oorzaak ook hier in de beperkte marges op het contractenvoervoer.

De circa 120 medewerkers van Schreurs blijven voorlopig wel vervoersopdrachten uitvoeren. Dit is de normale gang van zaken als een taxibedrijf failliet gaat. Op deze manier komt het vervoer van kwetsbare groepen niet in gevaar en het biedt meer kans op een doorstart.

Directeur Marlies van de Venne-Schreurs laat aan de krant De Limburger weten dat het bedrijf al langer in zwaar weer verkeerde. "Er zijn genoeg opdrachten, maar de tarieven gaan omlaag terwijl de kosten stijgen. Wat daarbij ook een rol speelt is dat de overheid flink bezuinigt op het taxivervoer voor awbz en wmo en zorgverzekeraars de tarieven niet meer verhogen of zelfs verlagen."

Kans op overname

Van der Venne-Schreurs laat weten het bedrijf niet zelf voort te willen zetten. Zij legt de focus nu op het zo goed mogelijk zorgen voor het personeel. De curator is in gesprek met andere vervoersbedrijven om de opties voor een overname op korte termijn te bekijken.

Schreurs Personenvervoer is het grootste taxibedrijf in Roermond en omstreken. Het bedrijf zou in september dit jaar 71 jaar bestaan hebben. Het taxibedrijf rijdt onder meer voor Omnibuzz en vrijwel alle andere denkbare vormen van taxivervoer en touringcarvervoer.

Bron: Taxipro en De Limburger