Taxibus Den Haag verder als AV 070

15 mei 2019

Het wmo-vervoer in Den Haag gaat per 1 juni verder onder de nieuwe naam AV 070. Daarmee neemt Noot het vervoer over van Connexxion.

Het wmo-vervoer in Den Haag was de afgelopen vier jaar in handen van Connexxion, die in 2015 het werk overnam van HTM. Voor de aanbesteding in de komende jaren schreven vier partijen in, waar Noot als winnaar uit de bus kwam. De looptijd van de opdracht is twee jaar en drie maanden. Daarna kan er nog twee keer worden verlengd met een jaar, tot en met uiterlijk 31 augustus 2023.

Aanvullend vervoer

Noot neemt ook het personeel van Connexxion over. Daarnaast verdwijnt de naam Taxibus per 1 juni. De nieuwe naam is AV 070. AV staat voor aanvullend vervoer, 070 voor het netnummer van Den Haag. Wethouder Kavita Parbhudayal: "De Taxibus is een bekend begrip in Den Haag. Toch past deze voorziening een nieuwe naam. Want het is geen echte taxi, maar een voorziening waarbij mensen samen worden vervoerd en dus op verschillende plaatsen worden opgehaald."

Jaarlijks maken ongeveer 15.000 mensen gebruik van dit wmo-vervoer, dat voor een flink deel met elektrische personenauto’s zal worden verzorgd.

Bron: Taxipro