Alles over werken in de kinderopvang gebundeld op website

09 januari 2019

Het Arbeidsmarktplatform Kinderopvang heeft een website gelanceerd voor mensen die willen werken in de kinderopvang of hierover nadenken. Welke diploma’s heb je nodig, wat moet je weten over de branche en wat zijn de mogelijkheden omtrent werken en leren: alle informatie is te vinden op http://www.hetmooistewerkvandewereld.nl.

De naam van de website is eerder gebruikt om te informeren over tools voor medewerkers en wordt nu gebruikt om nieuwe mensen (jong en zij-instromers) aan te trekken. De website is opgedeeld in: interesse opwekken voor werken in de kinderopvang; informatie over wat iemand nodig heeft om te werken in de kinderopvang; stappen die iemand meteen kan zetten. De website wordt de komende tijd nog verder uitgebreid met meer informatie over mogelijke zijinstroom-routes en heldere voorbeelden.

De website is afgelopen maand breed onder de aandacht gebracht via social media en via regionale en landelijke contactpunten van onder meer ‘Ikzorg’, meldt Brancheorganisatie Kinderopvang. “Het wordt ook gedeeld met de andere branches zorg en welzijn. Dit om zo snel en goed mogelijk mensen naar de juiste informatie te leiden die in hun zoektocht naar werk interesse blijken te hebben in het werken in de kinderopvang.”

Kinderopvangorganisaties kunnen gebruikmaken van de website bij eigen wervingsactiviteiten of in het eigen netwerk.