Nieuwe editie leergang Samen Werken aan een Kindcentrum

09 januari 2019

In februari start een nieuwe editie van de leergang Samen Werken aan een Kindcentrum. De leergang is opgezet voor management duo’s uit basisscholen en kinderopvang en biedt een praktische introductie in het opzetten van een kindcentrum.

Schoolleiders en managers uit de kinderopvang kunnen in vier bijeenkomsten kennismaken met het gedachtegoed van het kindcentrum als integrale pedagogische-educatieve voorziening voor 0 tot 12-jarigen. Gastsprekers en ervaringsdeskundigen nemen deelnemers mee in de pedagogische opdracht van het kindcentrum, de teamontwikkeling en randvoorwaardelijke aspecten. Na de leergang zijn deelnemers in staat hun ambities om te zetten in praktische stappen ter realisatie van een kindcentrum. De leergang heeft een accreditatie van het Schoolleidersregister PO.

Doelen en karakter

De leergang gaat in op de betekenis van de ontwikkeling van een kindcentrum voor de inrichting van het brede aanbod aan ouders en kinderen; de consequenties hiervan voor teamontwikkeling en organisatiestructuur en welke stappen in een veranderaanpak voor de eigen situatie gelden. De leergang heeft daarnaast een sterk praktisch karakter. De duo’s van schoolleider en manager kinderopvang ontwikkelen een eigen plan van aanpak waarbij veel ruimte is voor eigen vragen en thema’s. Ook staan er op de eigen situatie afgestemde opdrachten op het programma en is er ruimte voor feedback en support.

Praktische informatie

Data: 6 februari, 6 maart, 3 april en 24 april. Tijd en plaats: 13.00 tot 16.30 uur in Utrecht. Deelnemers: duo’s van schoolleiders primair onderwijs en (locatie)managers kinderopvang. Maximaal 12 koppels. Begeleiding: Anki Duin (Duinprojectmanagement) en Jan Littink (Leeuwendaal). Kijk voor meer informatie, kosten en aanmelden op http://www.anderetijdeninonderwijsenopvang.nl/nieuwe-editie-leergang-samenwerken-aan-kindcentrum/#.XDMns1VKipo.