Nieuwe website en app over kindermishandeling

10 januari 2019

De Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOinK) heeft in het kader van de Beweging tegen Kindermishandeling een nieuwe website ontwikkeld voor professionals uit het onderwijs en in de kinderopvang. Op de website is praktische en actuele informatie over kindermishandeling, waaronder huiselijk geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag, op een overzichtelijke manier gebundeld.

De informatie is gerubriceerd in negen thema’s: Signalen en vormen van kindermishandeling; Meldcode kinderopvang; Meldcode onderwijs; Veilig Thuis; Aandachtsfunctionaris; Gesprekken met ouders en kinderen; Rol gemeente; Informatie, feiten en cijfers en Training en cursus. De content op de website wordt met grote regelmaat aangevuld en geüpdatet.

De website richt zich op onderwijzers, onderwijsassistenten, pedagogisch medewerkers, gastouders en andere professionals uit de branches. Met de informatie hebben professionals meer bagage waarmee signalen mogelijk sneller opmerken, de meldcode eerder toepassen en, indien de uitkomst van het afwegingskader uit de meldcode daartoe aanleiding geeft, over gaan tot melden bij Veilig Thuis.

App meldcode

Daarnaast werd onlangs de app ‘Meldcode kinderopvang’ gelanceerd. De nieuwe website en app sluiten naadloos op elkaar aan. De app bevat de meldcode voor de kinderopvang: al klikkend kunnen de stappen van de meldcode doorlopen worden. De website is veel breder en bevat meer aanvullende informatie die niet alleen voor professionals uit de kinderopvang maar ook het onderwijs interessant is.

Bekijk de nieuwe website via http://www.kindermishandelingonderwijskinderopvang.nl en download de app ‘Meldcode kinderopvang’ in de App store of Play store.