Kinderopvang werkt! organiseert kennisworkshops deeltijdfactor

24 november 2022

Een van de manieren om het personeelstekort in de kinderopvang op te vangen is het vergroten van de deeltijdfactor. Het komende half jaar organiseert Kinderopvang werkt! een reeks kennisworkshops over de manier waarop je dit als organisatie kunt aanpakken.

Kinderopvang werkt! is momenteel bezig met een proeftuin om de deeltijdfactor te verhogen. Bij kinderopvangorganisatie Kind & Co onderzoekt Kinderopvang werkt! hoe ze kunnen zorgen voor grotere contracten in de kinderopvang. De bevindingen zijn beschikbaar voor de hele branche, maar worden als eerste gedeeld tijdens de kennisworkshops. Ook gaat Kinderopvang werkt! hun aanpak hiermee actief testen.

Reeks kenniswerkshops
In totaal worden zes workshops gehouden in de periode van december 2022 tot juli 2023. Elke workshop behandelt een ander thema. Wie zich aanmeldt doet dat dus voor de hele reeks. De onderwerpen die worden behandeld zijn onder andere: kennismaken en inzichten, potentieel en belemmeringen voor jouw organisatie, enthousiasmeren en informeren, processen goed inrichten en succesvol aan de slag.

Kennis uitwisselen
De workshops draaien vooral om het uitwisselen van kennis. Deelnemers krijgen waardevolle inzichten uit de proeftuin en ontvangen praktische handvatten om in de eigen organisatie aan de slag te gaan met de deeltijdfactor. Daarnaast is Kinderopvang werkt! benieuwd of de aanpak van de proeftuin ook geschikt is voor andere organisaties; als deelnemer ben je bereid om dat te testen.

Doelgroep
De kennisworkshops zijn in het bijzonder gericht op HR-medewerkers en lijnmanagers. Ook bestuurders, OR-leden of medewerkers met specifieke expertises op gebied van bijvoorbeeld communicatie of planning zijn welkom. Idealiter ontstaat er een zo divers mogelijke groep. Daarom wordt er een selectie gemaakt uit alle aanmeldingen.

Kijk voor meer informatie over de kennisworkshops en de data op de website van Kinderopvang werkt!.

Bron: Kinderopvangtotaal + Kinderopvang werkt!