Nieuwe aanbestedingen gegund

13 mei 2021

De afgelopen maanden zijn er weer verschillende aanbestedingen gegund. Opvallend is de aandacht voor duurzaamheid. Dit onderwerp wordt in veel gevallen meegenomen binnen de kwaliteitseisen.

In de regio Midden-Holland is het leerlingen- en jeugdhulpvervoer vanaf 1 augustus voor drie tot zeven jaar gegund aan Connexxion Taxi Services, onderdeel van Transdev Nederland. Het vervoer zal volledig zero-emissie, dus uitstootvrij, binnen de eigen operatie worden uitgevoerd. Hiervoor worden ruim honderd elektrische voertuigen aangeschaft.

In Oss komt het leerlingenvervoer na 5 jaar weer in handen van Van Driel. Het taxibedrijf droeg hier al eerder 35 jaar de verantwoordelijkheid voor. De prijs woog voor 40 procent mee en onder kwaliteit wogen implementatie, uitvoering en duurzaamheid allen voor 20 procent mee. Het maximum aantal punten op duurzaamheid bij een inzet van 15 procent duurzame voertuigen werd behaald, maar Van Driel wil meer doen op het gebied van groen vervoer. Zo worden in totaal 60 voertuigen ingezet waarvan er 20 elektrisch zijn. Er wordt een laadplein aangelegd.

Het leerlingenvervoer in de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren is vanaf 1 augustus gegund aan Van Helvoort Taxi Groep en Munckhof. De prijs per beladen kilometer woog voor 60 procent mee en kwaliteit voor 40 procent. Onder kwaliteit viel in het bijzonder duurzaamheid. Daarbij is gekeken naar voertuigtypen. Minimale eis was de Euro 5-, of Euro V-norm. Ook kon er met een elektrisch voertuig de hoogste waardering worden verkregen en met een diesel Euro 6-voertuig de laagste.

Bron: TaxiPro